Gyümölcsfákat ültettek a Dadi Református Általános Iskolában Milos-ék

 

 

A Dadi Református Általános Iskola kertjében tizenöt alma- és szilvafacsemetét ültettek el a diákok egy fajtamegőrzési program keretében.

 

Az iskola idén májusban kötött szerződést a Növényi Diverzitás Központtal „A táji adottságokhoz alkalmazkodó, a Kárpát-medencében régóta termesztett gyümölcsfajták megőrzését biztosító kert” létrehozásában való együttműködésről.

Az együttműködés célja többek között a régóta termesztett fajták fennmaradásának biztosítása és a vidéken élő fiatalok megismertetése a tájbarát gazdálkodás lehetőségeivel. A program keretében kapott gyümölcsoltványokat tegnap délelőtt ültették el az iskola kertjében. A tizenöt facsemete között ősi magyar alma- (pl. Batul, Húsvéti rozmaring, Fertődi téli) és szilvafajták (pl. Besztercei, Debreceni muskotály, Zöld ringló) is megtalálhatóak. Az alkalom keretében az iskola minden osztálya, a tantestület, a helyi önkormányzat, a szülői szervezet és a Református Egyházközség is örökbe fogadtak egy-egy fát.

   

Az eseményen a dadi iskolával szakmai kapcsolatban álló Grundfos Tatabánya kézilabdaklub képviseletében Kanyó Ádám, Milos Bozovic és Milos Vujovic is megjelentek, ők három fát fogadtak örökbe.

Jól illettek az eseményhez Kálmán Attila, a Tatai Református Gimnázium egykori igazgatójának szavai, melyeket Bogyóné Handzsuk Szidónia igazgató idézett: „Amelyik gyermek fát ültet, nem fogja derékban törni a facsemetét.”

 

forrás: www.tatabanyahandball.com

 

 

 

 

 

 

 

Dadi Református Általános Iskola  -  2013