Dadi iskolavívás, Príma-díjas főszervezővel

 

 

2016 szeptember 21 - Magyar Vívó Szövetség

 

Mire jók az ismeretségek és a sikerek…? Úgy kezdődött, hogy több mint két éve lett ifi olimpiai bajnok Esztergályos Patrik, akinek akkori osztálytársának édesanyja igazgatta a dadi református iskolát. Nos, ma már Dadon diákolimpiai érmes vívók vannak, közel hatvanan párbajtőröznek, a főszervező pedig egy újdonsült megyei Príma-díjas, Plásztán Attila.

Egy kapcsolattal kezdődött tehát a sulivívás egyik aktív szereplőjének kapcsolódása az egyre népszerűbb programhoz. Tán a dadiak sem sértődnek meg, ha elmondjuk, hogy a település mintegy 25 kilométerre fekszik Tatától és Tatabányáról egyaránt, és a fentiekből könnyű kiszámolni, hogy a harmadik tanév (vagy szezon…) kezdődik úgy Dadon, hogy a vívás is szerepel az iskolai programban.

 

 

Schrantz Zsolt, a helyi testnevelő, Plásztán Attila, Juhász Bence edző és Somlai Béla szakmai alelnök

“felügyeli” a dadi iskolai vívást.
 

 

A kezdeti kapcsolódási pontot Plásztán Attila “fejlesztette” tovább. Juhász Bence vívóedző és Schrantz Zsolt testnevelő tanár vezényletével mára már ott tartunk, hogy az iskola több mint 120 diákjának csaknem a fele vívást is tanul! Méghozzá nem is akárhogyan! A júniusi diákolimpián ugyanis a dadi reformárus iskola ifjú tehetségei, Juhász Bence tanítványai két érmet is nyertek párbajtőrben – ami több mint nagyszerű bemutatkozás!

 

 

 

Plásztán Attila a megyei Príma-díjjal, és az egyik díjátadóval, Michl József tatai polgármesterrel.

 

 

A főszervező, Plásztán Attila munkáját persze nem csak ezért ismerték el a napokban megyei Príma-díjjal. “Platini” a tatai és a tatabányai – no meg a dadi… – vívás motorja, első embere, aktív edzőként junior egyéni Európa-bajnoka van (Kun Anna), a női párbajtőrválogatott edzőként működik, a honi versenybírói bizottság elnöke, és a fegyvernem legrangosabb hazai viadalainak főbírója, főszervezője. Gratulálunk a kitüntetéshez!

 

forrás: Magyar Vívó Szövetség

 

 

 

 

 

 

 

Dadi Református Általános Iskola  -  2013